Zima, słońce, góry, narty, chata … Quan! Piękny zestaw nie sądzicie? Kuchnia plenerowa zimą dostarcza niezapomnianych wrażeń smakowych, estetycznych i duchowych. Dziś pierwszy film z naszej górskiej przygody w Beskidach. Było naprawdę odlotowo!
Przed nami zimowe miesiące, długie wieczory i mroźne dni. Do tego nieznośny okres ogólnej kwarantanny, w którym nie bardzo możemy podróżować w miejsca do których chcielibyśmy zajrzeć. Jednak...
Kuchnia wegetariańska od początku cieszy się wśród Naszych widzów wielkim powodzeniem. Płyta Quana pozwala nam na wiele wariacji na temat warzyw, zwykle jest to zarazem dziecinnie proste, a afekty smakowe zadziwiają
Kuchnia Kraju Kwitnącej Wiśni jest dla nas bardzo egzotyczna, w zasadzie pytając kogokolwiek o jakieś japońskie danie nasuwają się natychmiast skojarzenia z sushi, ewentualnie czymś tam w tempurze...
Karkówka przez lata urosła niemal do symbolu grillowania nad Wisłą. Dziś bywa traktowana nieco pogardliwie, choć to naprawdę mięso z którego można zrobić wiele ciekawych kompozycji. W przepisie...
Tytuł dzisiejszego wpisu jest nieco przewrotny i proszę potraktować go z przymrużeniem oka, jako formę pewnej życzliwej uszczypliwości i niewinnego żartu. W końcu są wakacje, więc nie musimy być...
W niedzielę 26 lipca o godz. 20:00 nasz doradca kulinarny Artur Kupczyk poprowadził webinar pt: "Zdrowe potrawy z paleniska – przepisy, porady, techniki". Oto nagranie z jego przebiegu.