Blog

18-03-2020

Comber jeleni bez zbędnych ceregieli [video]

Są takie surowce w naszej kuchni, przy których każda większa ingerencja zakrawa na świętokradztwo i może niechybnie popsuć ich smak. Comber z jelenia do takich kulinarnych rarytasów niewątpliwie...
04-03-2020

Czarny dorsz ze szparagami [video]

Ryby są bardzo wdzięcznym surowcem do przygotowania na płycie Quana. Sprawdźcie to sami.
11-02-2020

Owoce morza na palenisku ogrodowym - Wstęp

Frutti di mare – dwa słowa wstępu Do napisania tego cyklu przymierzałem się od jakiegoś czasu, nie tylko ze względu na powtarzające się pytania pasjonatów amatorów
09-01-2020
1

Warzywna impresja vege [video]

Dziś przekonacie się że na płycie Quana możecie wyczarować genialne, kolorowe i zdrowe jedzenie bez użycia ani jednego składnika pochodzenia zwierzęcego.
02-12-2019

Piec do pizzy i chleba – miłość od pierwszego...

Kilka miesięcy temu dla jednego z tytułów prasowych pisałem felieton o kuchniach zewnętrznych. Również na tym blogu pojawił się swego czasu wpis traktujący o tych zagadnieniach, możecie do niego...
14-11-2019
1

Krewetki orientalne z makaronem i sosem [video]

Krewetki to smaczny i bardzo prosty do przyrządzenia przysmak nawet dla tych którzy do tej pory brylowali w przypalaniu wody na herbatę
14-11-2019

Przepis na kurczaka z owocową nutą [video]

W tym video prezentujemy sposób przyrządzenia kurczaka na palenisku Quan Garden Art.
25-10-2019

Montaż i pierwsze rozpalenie paleniska Quan [video]

W Naszym kolejnym video prezentujemy sposób poprawnego rozpakowania, złożenia i rozpalenia paleniska Quan Garedn. 
24-10-2019

Warzywa na palenisku Quan Garden Art

Podczas naszych spotkań w trakcie akademii lub live cooking gdzieś w Polsce niezmiennie fascynuje was paleta kolorów utworzona za pomocą warzyw i owoców na płycie Quana. Często pytacie co można w...
23-07-2019

Antrykot – bez sezonowania

Dziś spontanicznie opowiem wam o moim sobotnim kulinarnym doświadczeniu. Otóż na dwa dni przed planowaną prezentacją Quana podczas live cooking otrzymałem prośbę by poza innymi specjałami...