Frutti di mare – dwa słowa wstępu Do napisania tego cyklu przymierzałem się od jakiegoś czasu, nie tylko ze względu na powtarzające się pytania pasjonatów amatorów
Dziś przekonacie się że na płycie Quana możecie wyczarować genialne, kolorowe i zdrowe jedzenie bez użycia ani jednego składnika pochodzenia zwierzęcego.
Kilka miesięcy temu dla jednego z tytułów prasowych pisałem felieton o kuchniach zewnętrznych. Również na tym blogu pojawił się swego czasu wpis traktujący o tych zagadnieniach, możecie do niego...
Podczas naszych spotkań w trakcie akademii lub live cooking gdzieś w Polsce niezmiennie fascynuje was paleta kolorów utworzona za pomocą warzyw i owoców na płycie Quana. Często pytacie co można w...
Dziś spontanicznie opowiem wam o moim sobotnim kulinarnym doświadczeniu. Otóż na dwa dni przed planowaną prezentacją Quana podczas live cooking otrzymałem prośbę by poza innymi specjałami...
Każdy z nas grillujących marzy o pięknie wysmażonym soczystym kawałku genialnej wołowiny w postaci steka. Z osiągnięciem tego celu bywa różnie i zdarzają się rozczarowania. W tym wpisie postaram...
Trudno wyobrazić sobie coś bardziej nieprzyjemnego niż nieświeża ryba. Oczywiście to, co powinno przy zakupie idealnej partii zwrócić naszą szczególną uwagę to przede wszystkim jej zapach.