Blog

11-02-2020

Owoce morza na palenisku ogrodowym - Wstęp

Frutti di mare – dwa słowa wstępu Do napisania tego cyklu przymierzałem się od jakiegoś czasu, nie tylko ze względu na powtarzające się pytania pasjonatów amatorów
09-01-2020
1

Warzywna impresja vege [video]

Dziś przekonacie się że na płycie Quana możecie wyczarować genialne, kolorowe i zdrowe jedzenie bez użycia ani jednego składnika pochodzenia zwierzęcego.
02-12-2019
324

Piec do pizzy i chleba – miłość od pierwszego...

Kilka miesięcy temu dla jednego z tytułów prasowych pisałem felieton o kuchniach zewnętrznych. Również na tym blogu pojawił się swego czasu wpis traktujący o tych zagadnieniach, możecie do niego...
14-11-2019
4

Krewetki orientalne z makaronem i sosem [video]

Krewetki to smaczny i bardzo prosty do przyrządzenia przysmak nawet dla tych którzy do tej pory brylowali w przypalaniu wody na herbatę
14-11-2019

Przepis na kurczaka z owocową nutą [video]

W tym video prezentujemy sposób przyrządzenia kurczaka na palenisku Quan Garden Art.
25-10-2019

Montaż i pierwsze rozpalenie paleniska Quan [video]

W Naszym kolejnym video prezentujemy sposób poprawnego rozpakowania, złożenia i rozpalenia paleniska Quan Garedn. 
24-10-2019

Warzywa na palenisku Quan Garden Art

Podczas naszych spotkań w trakcie akademii lub live cooking gdzieś w Polsce niezmiennie fascynuje was paleta kolorów utworzona za pomocą warzyw i owoców na płycie Quana. Często pytacie co można w...
23-07-2019

Antrykot – bez sezonowania

Dziś spontanicznie opowiem wam o moim sobotnim kulinarnym doświadczeniu. Otóż na dwa dni przed planowaną prezentacją Quana podczas live cooking otrzymałem prośbę by poza innymi specjałami...
23-07-2019
353

7 kulinarnych przykazań na dobrego steka

Każdy z nas grillujących marzy o pięknie wysmażonym soczystym kawałku genialnej wołowiny w postaci steka. Z osiągnięciem tego celu bywa różnie i zdarzają się rozczarowania. W tym wpisie postaram...
18-07-2019

Palenisko Quan i ryby - świeżość produktu

Trudno wyobrazić sobie coś bardziej nieprzyjemnego niż nieświeża ryba. Oczywiście to, co powinno przy zakupie idealnej partii zwrócić naszą szczególną uwagę to przede wszystkim jej zapach.