Podczas naszych spotkań w trakcie akademii lub live cooking gdzieś w Polsce niezmiennie fascynuje was paleta kolorów utworzona za pomocą warzyw i owoców na płycie Quana. Często pytacie co można w...
Dziś spontanicznie opowiem wam o moim sobotnim kulinarnym doświadczeniu. Otóż na dwa dni przed planowaną prezentacją Quana podczas live cooking otrzymałem prośbę by poza innymi specjałami...
Każdy z nas grillujących marzy o pięknie wysmażonym soczystym kawałku genialnej wołowiny w postaci steka. Z osiągnięciem tego celu bywa różnie i zdarzają się rozczarowania. W tym wpisie postaram...
Trudno wyobrazić sobie coś bardziej nieprzyjemnego niż nieświeża ryba. Oczywiście to, co powinno przy zakupie idealnej partii zwrócić naszą szczególną uwagę to przede wszystkim jej zapach.
Co to jest stal Corten? O Cortenie zwanym też stalą cortenowską lub cortenową napisano już wiele, jedni są jej zdecydowanymi miłośnikami inni zapiekłymi wrogami. Jest to stal niskostopowa, na...
Beef aging – sezonowanie wołowiny – o co chodzi Chyba każdy, kto choć odrobinę interesuje się kulinariami słyszał o sezonowanej wołowinie, jej smak i właściwości doceniają dziś nie tylko...
Pośród różnych akcesoriów jakie niewątpliwie powinny znaleźć się w naszej outdoorowej kuchni nie powinno zabraknąć cedrowych desek. Są one genialnie użyteczne w stosunku do ryb zwłaszcza łososia,...