Żadnej kuchni zewnętrznej nie można uznać za kompletną, gdy brak w niej pieca opalanego drewnem. Piec Quan nagrzewa się do 400 °C, dzięki czemu możliwe jest upieczenie pizzy o średnicy aż 50 cm w jedyne 3-4 minuty. Dostęp do paleniska uzyskiwany jest od strony tylnej, a do pieca – od przedniej. Za kontrolę temperatury odpowiadają otwory wentylacyjne, natomiast monitoring ułatwia wbudowany termometr. Dołączony kamień do pizzy sprawia, że będzie ona zawsze równo wypieczona. Szerokość wnętrza pieca - 66 cm czyni z niego prawdziwie wszechstronne urządzenie. Piec do pizzy i chleba montowany jest do standardowej podstawy paleniska Quadro (po usunięciu płyty górnej oraz misy), jednak można go również zamówić w komplecie z własną podstawą.
Dostępne kolory:
- Corten - stal o podwyższonej odporności na warunki atmosferyczne i powłoce imitującej rdzę
- Carbon - kolor czarny, malowane proszkowo
- Silver - stal nierdzewna
W zestawie
- Kamień szamotowy
- Pokrowiec przeciwdeszczowy
Specyfikacja:
- Wymiary: 210 x 90 x 90 cm
Symbol:
- Corten QP-11
- Carbon QP-12